Op zoek naar rust

Herken je dat? Die kritische stem in je hoofd die steeds weer zegt dat het beter kan? Anders moet? Die eeuwige dialogen in je hoofd? Al die toekomstscenario's, tot in detail uitgedacht maar nooit werkelijkheid geworden? Vooral in deze tijd van Corona, waar we allemaal thuiszitten en vaak meer stress ervaren, is onrust een veelvoorkomend probleem.

 

Het is gewoon te druk in mijn hoofd. Te veel gedachten, te veel prikkels, te veel stemmen. En wat ik ook probeer om rust te krijgen… het lukt me niet. Ik heb er al jaren last van en besloot een tijdje terug dat het genoeg was. De hele dag stond mijn brein te ratelen, had het denkbeeldige conversaties met zichzelf en met anderen, stelde het vragen bij alles wat ik deed en vooral ook niet deed… Mijn brein stond voortdurend aan. En dat was ik zat.

Daarom heb ik besloten om mijn zoektocht op papier te zetten en heb ik het boek Op zoek naar rustgeschreven. In dit boek doe ik verslag van mijn zoektocht naar rust. Ik heb van alles geprobeerd: meditatie en mindfulness, timemanagement, energiemanagement, focus en bullet journaling. In het boek lees je over mijn ervaringen en hoe ik er langzaam maar zeker achter kom dat ik niet per sé op zoek ben naar rust in mijn hoofd, maar naar iets anders. Ik wilde wel rust, weg van al die razende gedachten. Maar ik zocht ook rust in mijn leven, rust van het almaar willen verbeteren.

 

Halverwege mijn zoektocht besluit ik om het roer om te gooien. Of ik uiteindelijk toch de juiste keuze heb gemaakt en uiteindelijk de felbegeerde rust vind, kun je binnenkort in mijn boek lezen.

 

Anderen schreven over mijn boek: “De zoektocht in eerste instantie naar rust in haar hoofd en daarna naar haar zijnsdoelen, prachtig hoe zij dat in een opbouw heeft beschreven. En het werken met flashbacks werkt ook verrassend goed. Het is bijna een zelfhulpboek, zonder zelfhulpboek te zijn, en het is ook veel meer dan dat.” 

 

Ben je nieuwsgierig naar mijn boek? Hou dan mijn website en mijn LinkedIn-profiel in de gaten! Als je een bericht wilt krijgen dat Op zoek naar rust te bestellen is, laat dan een bericht achter hieronder en ik stuur je een mail.

 

Fragment

De behoefte – of nu ik er op terugkijk, de noodzaak – aan rust ontstond jaren terug.

Ik was krampachtig bezig met duurzaamheid: hoe kan ik het beste leven met zo min mogelijk impact op onze planeet? Ik deed mijn best, maar altijd, áltijd waren er die stemmen die mij wezen op wat ik niét deed.

'Heb je toch weer voorgesneden groente in een plastic verpakking gekocht', als ik na een lange dag vermoeid en gefrustreerd bij de kassa stond.

'Ga je toch met de auto', als ik een snelle berekening had gedaan dat het openbaar vervoer tot meer dan een verdubbeling van de reistijd zou leiden.

Vanaf het moment dat ik die kritische stem opmerkte, begon ik te beseffen ik dat ik de hele dag door stemmen in mijn hoofd had. Gedachten. Scenario’s. Dialogen.

Ergens in die tijd nam ik mij voor dat ik rust wilde in mijn hoofd. Ik wilde niet de hele  tijd al die stemmen horen die voortdurend zeiden dat het beter kon of anders moest.

Reactie plaatsen

Reacties

Janet
3 jaar geleden

Hallo Erica,
Zojuist op mijn smartphone een email gestuurd waarin ik graag het boek wil bestellen.
Per ongeluk had ik je naam veranderd in Eva...
Sorry voor het ongemak!
Ik ga het nu zelf bestellen.
Vriendelijke groeten...