Op zoek naar rust

"De hele dag stond mijn brein te ratelen, had het denkbeeldige conversaties met zichzelf en met anderen, stelde het vragen bij alles wat ik deed en vooral ook niet deed… Mijn brein stond voortdurend aan. En dat was ik zat."

 

Herken je dat? Die kritische stem in je hoofd die steeds weer zegt dat het beter kan? Anders moet? Die eeuwige dialogen in je hoofd? Al die toekomstscenario's, tot in detail uitgedacht maar nooit werkelijkheid geworden?

 

Het is druk in mijn hoofd. Ik heb gewoon veel te veel gedachten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar rust in mijn hoofd. Ik heb van alles geprobeerd: meditatie en mindfulness, timemanagement, energiemanagement, focus en bullet journaling. Hiervan heb ik verslag gedaan in mijn nieuwste boek: Op zoek naar rust. Op 15 maart komt het boek uit en vanaf dan kan je het bestellen bij je favoriete boekhandel. 

Fragment

De behoefte – of nu ik er op terugkijk, de noodzaak – aan rust ontstond jaren terug.

Ik was krampachtig bezig met duurzaamheid: hoe kan ik het beste leven met zo min mogelijk impact op onze planeet? Ik deed mijn best, maar altijd, áltijd waren er die stemmen die mij wezen op wat ik niét deed.

'Heb je toch weer voorgesneden groente in een plastic verpakking gekocht', als ik na een lange dag vermoeid en gefrustreerd bij de kassa stond.

'Ga je toch met de auto', als ik een snelle berekening had gedaan dat het openbaar vervoer tot meer dan een verdubbeling van de reistijd zou leiden.

Vanaf het moment dat ik die kritische stem opmerkte, begon ik te beseffen ik dat ik de hele dag door stemmen in mijn hoofd had. Gedachten. Scenario’s. Dialogen.

Ergens in die tijd nam ik mij voor dat ik rust wilde in mijn hoofd. Ik wilde niet de hele  tijd al die stemmen horen die voortdurend zeiden dat het beter kon of anders moest.

 

Ben je nieuwsgierig naar mijn boek? Hou dan mijn website en mijn LinkedIn-profiel in de gaten! Als je een bericht wilt krijgen dat Op zoek naar rust te bestellen is, laat dan een bericht achter hieronder en ik stuur je een mail.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.