Hoe je supereenvoudig zelf deodorant maakt

Dit wordt een hele korte blog want sinds ik doorheb hoe ontzettend makkelijk en snel het is om zelf je deodorant te maken, heb ik nooit meer deo in de winkel gekocht. Deze deodorant, die bijna niets kost en met twee minuten klaar is, is net zo effectief als de winkelvarianten, levert geen afval op en is een stuk gezonder. Klaar? Komt i:

Smelt een eetlepel kokosolie in een pannetje, meng met een eetlepel baking soda en een eetlepel maïzena en voeg eventueel een paar druppels etherische olie toe. Giet in een klein blikje of potje en laat opstijven.

zelf deo maken

Tadaa! ’s Ochtends wrijf je een beetje onder je oksels en tenzij je gedurende de dag een paar onverwachte spannende momenten meemaakt, blijf je de hele dag fris.

Een kleine opmerking: in de zomer wil het wel eens te warm zijn voor de deo (vooral de kokosolie) om hard te blijven. Dan kun je ofwel meer baking soda en maïzena toevoegen, ofwel toch een andere deo gebruiken. Tijdelijk natuurlijk.

 

Erica Pierik is schrijver met een groen hart en zit bomvol ideeën over hoe jij ook op een eenvoudige manier groener kan leven. In 2019 publiceerde zij haar eerste boek - Een boek over wereldvrede - waarin ze verslag doet van haar zoektocht om een duurzaam leven te leiden. Dat leidde tot heel veel tips, inspiratie en ervaring, die ze met je deelt in blogs en artikelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.