Over: Op zoek naar rust

 

“De zoektocht in eerste instantie naar rust in haar hoofd en daarna naar haar zijnsdoelen, prachtig hoe zij dat in een opbouw heeft beschreven. En het werken met flashbacks werkt ook verrassend goed. Het is bijna een zelfhulpboek, zonder zelfhulpboek te zijn, en het is ook veel meer dan dat.”

(Anita Boschman)

 

"Dit boek is echt een aanrader! De eerste paar pagina's las ik met lach op mijn gezicht omdat ik dacht dat het over mij ging. De zoektocht naar allerlei methodes om rust te vinden en en erachter zien te komen welke het beste bij je past. De worsteling tussen hoofd en hart en de verwachtingen van anderen. Een (h)eerlijk boek over worstelen en keuzes maken. Op luchtige wijze en met humor geschreven."

(Crisante Kuiper)

 

Een zoektocht, de chaos, de twijfels en oneindige vragen. Bewustwording van overtuigingen die niet van jou zijn.
“... een jurk van klittenband waar iedereen.. een stukje oordeel, verwachting of overtuiging van zichzelf op kon plakken..’
Geen kant en klare antwoorden maar de zoektocht verwoord.
Erica geeft woorden aan hoe mijn hooofd werkt.
Dank!
Dit boek komt binnen!

(Lucienne Römer)

 

"Verademing om te lezen dat ook anderen op een zelfde soort manier worstelen om in deze hectische samenleving iets van een balans te vinden. Dat op zich al geeft rust :-). Het 'wat' is al in zo vele boeken geschreven, dus erg welkom vond ik de nadruk op het 'hoe'. Hoe kom je tot je kern? Om vandaar uit verder te experimenteren en te reflecteren en vooruit te komen. Als lezer doe je ongemerkt mee met deze zoektocht. Prettige schrijfstijl en gebruik van flashbacks die jezelf ook tot nadenken zet. En zoals bij alle goede boeken is het jammer dat op een gegeven moment de bladzijden op zijn... Dit boek kun je rust-ig iemand cadeau doen. We zitten allemaal in het zelfde schuitje."

(Frans K.)

 

"Een heel openhartig, mooi geschreven boek. Over haar zoektocht naar rust. Ik denk voor velen herkenbaar, en daarmee een echte must-read. Ik las het boek in één dag uit, zo mooi.

Verschillende dingen probeert ze, om rust te krijgen in het hoofd. Tijdens dat proces, probeert ze erachter te komen wat dat toch is wat zo knaagt. Door heel bewust ermee bezig te zijn, openbaart zich het antwoord op een gegeven moment. En daarmee dient zich weer een nieuw proces aan, het vinden van moed en (zelf)vertrouwen, om te doen wat ze het liefst doet! Om zonder schuldgevoel en met vertrouwen in zichzelf en het leven, voor zichzelf te kiezen.

Het is mooi geschreven. Eerlijk, serieus en met een gezonde dosis humor. Heel herkenbaar op vele punten en daarmee helpend en inspirerend!"

(Annemarie Uijterwaal)

 

 

Prachtige recensie van Graag gelezen:

Het lezen van ‘Op zoek naar rust’ was voor mij een echte verademing.
Veel van het genoemde bestuurt ook mijn leven.
Na het lezen overviel me een gevoel van rust, omdat ik zonder dat ik het wist ook op zoek was naar rustpunten in mijn leven. Ook mijn hoofd zat veel te vol met dingen die daar niet thuishoorden.

“Succes is gelukkig zijn met wie je bent. Het is een persoonlijk proces en geen standaard format.”

De auteur heeft een vlotte schrijfstijl; je vliegt daardoor door dit boek over bewustwording (waarin een heleboel kwartjes vallen) heen en slaat met een zucht van opluchting de laatste bladzijde om.

(Lees hier verder)

 

En ook van De Leestafel:

"Erica Pierik besloot een 'reis' naar rust aan te gaan en vertelt ons daarover. Het prettige van dit boek is echter dat we nu eens niet allerlei oplossingen voorgeschoteld krijgen als zijnde dé oplossing, geen 'als je dit of dat maar doet dán ben je voor eeuwig rustig'. Nee, we krijgen geen kant en klaar stappenplan, wat vaak tot nog meer frustratie leidt, we krijgen geen Zen of Halleluja verhaal.

Wat we wèl te lezen krijgen, is de zoektocht naar een eventuele manier om te kunnen omgaan met die onrust zodat er uiteindelijk minder chaos in het hoofd komt en een minder pijnlijk lijf tot gevolg heeft. En dat is een verademing tussen al die 'wonder'boeken.  "

Lees hier verder)

Over: Een boek over wereldvrede

“Heb dezer dagen het boek gelezen, met veel plezier en instemming. Mooi hoe Engbert en Erica in een dialoog tussen Engberts 'kwantum'-ideeën en Erica’s worsteling met toepassing in de praktijk van het dagelijks leven, op een heel toegankelijke manier neerzetten wat er in deze tijd aan de orde is. Inspirerend! Ik hoop dat velen het zullen lezen.” (Herman Wijffels)

"Ik ken weinig mensen met méér creativiteit én maatschappelijk engagement in hun genen dan Engbert Breuker. Een uniek en mooi mens 🙏 En dus is het eigenlijk geeneens een echte verrassing dat Engbert niet met een gewoon boek met zijn visie op de wereld op de proppen komt, maar opduikt als de hoofdpersoon in een roman; geschreven door Erica Pierik. Het resultaat is 🙌💪👌👍 Het is ontzettend verfrissend om Engbert’s talloze ideeën en initiatieven over wereldvrede in deze onverwachte vorm te lezen. Erica heeft het prachtig opgeschreven; ik hoor en zie Engbert en diens onvermoeibare inzet echt door de woorden heen. Hulde!" (Kees Klomp)

"Een eerlijk boek waarin de schrijfster kritisch is over de goede bedoelingen van zichzelf en anderen wanneer het gaat over populaire thema’s zoals milieu en “positief denken”. Soms laat ze zich meeslepen door de grootse en optimistische ideeën van haar vrienden, om vervolgens oprecht en genadeloos haar eigen beperkingen onder ogen te zien. Het eind van het boek beschrijft heel mooi het artistieke proces van een kunstenares die besluit om zonder omhaal haar eigen, complexe verhaal te vertellen. Juist omdat we kennismaken met de kwetsbare kant van de schrijfster, is dit een ijzersterk boek." (Sander Tallinghe)

"Het boek neemt je mee in de overdenkingen van de schrijfster, het is op een zeer toegankelijke manier geschreven maar bevat volop stof tot nadenken. Ongemerkt brengen Erica en Engbert bij mij eenzelfde denkproces op gang en dat is volgens mij precies de bedoeling van dit boek." (Monikita uit Groningen)

"Sinds januari volg ik bij de gemeente Amsterdam de Leergang Ambtelijk Opdrachtgeverschap. Engbert is daarvan één van de trainers/begeleiders. De afgelopen dagen heb ik jouw boek gelezen. Een boek over Hoop! Met alle herkenbare worstelingen en gedachten van jou daarbij. En Engberts uitspraken, ideeën, etc. zo dichtbij, omdat ik hem nu een tijd heb meegemaakt. Ook mijn vrouw heb ik na mijn eerste uurtje lezen gezegd, dat dit boek ook voor haar verplichte kost is. Waar zij mee “zit” of zich afvraagt, zie ik ook terug in dit boek. Jij en Kees, mooi stel! Hoe dan ook, ik heb weer in een spiegel mogen kijken en mij daarbij afgevraagd of bepaalde zaken (hoe klein dan ook) niet anders kunnen. Direct was het antwoord ja en ook hoe dan. Dank je wel voor dit mooie, inspirerende boek!" (Toby, Amsterdam)

"Onlangs las ik 'Een boek over wereldvrede' in no-time uit. In het boek beschrijft Erica Pierik haar gesprekken met Engbert Breuker, die voor mij heel herkenbaar zijn vanuit mijn Pentascope verleden. Erica brengt vanuit haar persoonlijke beleving het kleine en het grote bij elkaar, inclusief haar eigen overwegingen rondom dagelijkse keuzes waar het gaat om duurzaam leven. Een aanrader!" (Janneke, Amsterdam)

"Ook al is wereldvrede nog zo ongrijpbaar en ver weg, het boek van Erica Pierik motiveert je om binnen je eigen mogelijkheden in het hier en nu er aan bij te dragen" (Bert en Marja, Den Andel)

"Wat was het ontzettend leuk om je gister te feliciteren met je boek! Op de terugweg in de trein zijn Noor en ik begonnen met lezen. We waren gelijk geboeid en veel te snel op onze eindbestemming Amersfoort. We vinden het boek prachtig! Boeiend verhaal en super leuk geschreven!!!" (Brigiet Brink)